Veelgestelde vragen

Dat hangt in de eerste plaats af van het doeksoort en de mate van vervuiling, maar als vuistregel geldt:

Heavy Duty Cleaner: 9 tot 18 /m² per liter

Hood & Tent Shampoo: 8 tot 16 /m² per liter

Hood & Tent Protector: 8 tot 16 /m² per liter

Alle producten van ROKIMI zijn gebruiksklaar en hoeven niet verdund te worden.

ROKIMI is geschikt voor vele soorten doek en tent materialen en kan worden gebruikt voor bijvoorbeeld het schoonmaken van uw buiskap, canope, tentdoek of cabriodak. Daarmee zijn de producten van ROKIMI geschikt voor vrijwel alle soorten doek die bedoelt zijn om buiten te gebruiken.

Een greep uit veel gebruikte doeksoorten zijn bijvoorbeeld:

  • Sunbrella;

  • Markilux;

  • Swela;

  • Docril;

  • Tencate;

  • All Season;

  • WeatherMax;

  • Haartz.

Hoewel de producten van ROKIMI op veel verschillende soorten doek zijn getest en toegepast, bestaat er altijd een kans dat uw specifieke doek niet bestand is tegen de producten van ROKIMI of dat er een reactie plaatsvindt met producten die in het verleden zijn toegepast. Wij raden daarom altijd aan om het product uit te proberen op een onopvallend stuk van het doek alvorens u met het hele doek aan de slag gaat. 

Let op: Met name de ROKIMI Heavy Duty Cleaner kan een licht blekend effect hebben

Bekijk het schoon te maken doek en beoordeel het op mate van vervuiling alvorens u begint met schoonmaken.

1. Bij lichte of milde vervuiling gaat u aan de slag met ROKIMI Hood & Tent Shampoo.

2. Is uw doek na behandeling met ROKIMI Tent & Shampoo nog steeds vies? Of heeft u vanaf de start te maken met extreme vervuiling? Dan gebruikt u ROKIMI Heavy Duty Cleaner. U kunt uw doek meerdere malen met ROKIMI Heavy Duty Cleaner behandelen om zelfs de meest hardnekkige vervuiling los te weken.

3. Spoel het doek uit en laat het drogen. Behandel uw doek tot slot met ROKIMI Hood & Tent Protection voor een optimale bescherming en langere levensduur van het materiaal. ROKIMI Hood & Tent Protection beschermt uw doek tegen schadelijke UV-straling en maakt uw doek water- en vuil afstotend zodat u langer van een schoon doek kunt genieten!

U kunt ervoor kiezen om het doek van te voren nat te maken met (lauwwarm) water en in te wrijven met een stevige zachte borstel. Hiermee haalt u alvast lichte vervuiling van het doek en gaan de vezels openstaan. Wanneer u vervolgens aan de slag gaat met ROKIMI Hood & Tent Shampoo of ROKIMI Heavy Duty Cleaner zal dit sneller, dieper in de vezels van uw doek trekken. 

Voor de snelle schoonmaak of regelmatig onderhoud is dit niet noodzakelijk, maar het kan uw schoonmaakklus wel helpen! 

Lichte en milde vervuiling kan over het algemeen worden schoongemaakt met ROKIMI Hood & Tent Shampoo. Wanneer u na behandeling nog steeds vlekken en/of vervuiling ziet, dan raden wij aan om ROKIMI Heavy Duty Cleaner te gebruiken. Hiermee haalt u zelfs de meest hardnekkige vervuiling weg!

U kunt ROKIMI’s Heavy Duty Cleaner meerdere keren gebruiken om extreme vervuiling en hardnekkige vlekken te behandelen. ROKIMI Heavy Duty Cleaner is bedoelt voor wanneer Rokimi Hood & Tent Shampoo geen of onvoldoende effect heeft op het te behandelen doek.

Absoluut! Voor optimale bescherming van bijvoorbeeld uw buiskap, canope of cabriodak kunt u er voor kiezen om ook de binnenkant te behandelen. Hiermee vergroot u de waterdichtheid van het doek; creeërt u een vuilafstotende laag en verkleind u de kans op schimmels en aanslag.

ROKIMI producten zijn niet onmiddelijk aggressief en kunnen over het algemeen makkelijk worden verwijdert met water en een doek.

Voor particulieren: ROKIMI is verkrijgbaar in Duitsland en de BeNeLux en is exclusief verkrijgbaar via de vakhandel! Neem contact op met onze klantenservice voor een verkooppunt bij u in de buurt! 

Voor bedrijven: Voor Duitsland en de BeNeLux is Belship B.V. exclusief dealer. Bent u al klant bij Belship? Dan kunt u de artikelen gewoon bij hen bestellen. Bent u nog geen klant bij Belship, maar wilt u de producten van ROKIMI bij u in de winkel zetten? Neem dan snel contact op met de klantenservice van Belship

Specialist in doekonderhoud

Ontdek de ultieme bescherming voor jouw tent of doek met de revolutionaire schoonmaak- en impregneermiddelen van ROKIMI! Of je nu een fervent kampeerder bent of fanatiek watersporter en wilt genieten van buitenactiviteiten, onze producten zorgen ervoor dat je tent en doek in topconditie blijven, ongeacht de weersomstandigheden.